Tlf. 2244 2705

 

 

                                        

Historie »
  
Shotokan's historie

FUNAKOSH Sensei rejste i 1922 til Japan, for at give en demonstration i karate ved All Japan Athletic Exibition i Tokyo.
Efter denne demonstration blev FUNAKOSHI opsøgt af JIGARO KANO (grundlægger af Judo). Han bad FUNAKOSHI om at give en demonstration i KODOKAN JUDO HALL. Demonstrationen var en succes og KANO bad FUNAKOSHI blive i Japan og undervise ham og hans senior Judo instruktører i nogle bacisteknikker.

Måneder senere da FUNAKOSHI ville rejse tilbage til Okinawa, blev han opsøgt af maleren HOAN KOSUGI, som sammen med nogle medlemmer af hans artistgruppe ønskede undervisning i karate. FUNAKOSHI udsatte sin hjemrejse og begyndte den første organiserede undervisning i Japan i Tabata Poplar Club. Det var medens han underviste i Tabata, at FUNAKOSHI besluttede at blive i Japan

FUNAKOSHI fortsatte med at undervise og give demonstrationer og blev i 1928 bedt om at give en demonstration for den kejserlige familie.
Karate's popularitet fortsatte med at gro, og karate klubber blev åbnet på flere universiteter.
Det var under den tid karate blev ændret og gjort mere japansk for at omfatte begreber som BUDO. Også navnet Kara-te(tom hånd) blev ændret fra det oprindelige China-te (Kina hånd).

FUNAKOSHI Sensei skrev den første bog overhoved om karate med titlen "RYUKYU KEMPO". Bogen var designet af Hoan Kosugi som også er krediteret for at designe SHOTOKAN TIGEREN.
Fire år efter den første udgivelse, blev bogen genudgivet med en ny titel:
"RENTEN GOSHIN KARATE-JITSU". Hans næste bog "KARATE-DO KYOHAN" blev skrevet i 1935.

I 1936 blev en ny dojo åbnet, efter at den gamle var blevet ødelagt under et jordskælv, og man var i den periode blevet tilbudt at kunne træne i en Kendo dojo. Karate elever fra hele landet samlede sammen til at betale for en ny dojo, og over døren hang en et skildt, hvorpå stod SHOTOKAN (Shotos bygning).
Shoto var det kunstnernavn FUNAKOSHI Sensei brugte til at signere sine kaligrafier.

SHOTOKAN var født. 

Karatens Historie »

Karatens vej til Japan.
Historien om de asiatiske kampsy-
stemer er uklar. Der er nogle ...
>> mere her<< 

 

Shotokan's historie »

Sensei Gichin Funakoshi rejste i 1922 til Japan, for at give en demo-
stration i Karate ved All Japan At-
hletic Exibition i Tokyo-
>>mere her<<

 Sensei Gichin Funakoshi
(1868 - 1957)
Shotokan's fader

 

• Velkommen til Sensei Jan Spatzek's website •